Sernik na zimno z mascarpone i mango...


Składniki:
- 500 g serka mascarpone 
- 500 ml śmietanki 36%
- 1/2 szkl cukru
- 3 łyżki żelatyny 
- paczka ciasteczek Oreo
- łyżka masła 
- 1 dojrzałe mango
- 1 puszka brzoskwiń w zalewie
- 2 galaretki cytrynowe


Spód tortownicy wyklejam ciasteczkami oreo zblendowanymi z łyżką masła. Wstawiam do lodówki. Śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje po łyżce serka mascarpone i cukier. Ubijam by dobrze się połączyło. Żelatynę rozpuszczam w pół szklanki gorącej wody. Studze, dolewam do bitej śmietany i dokładnie mieszam. Wykładam na spód z ciasteczek i ponownie wstawiam do lodówki. Mango i brzoskwinie ( bez zalewy ) blenduje. Dwie galaretki rozpuszczam w szklance gorącej wody. Łącze z owocami. Gdy masa śmietanowa stężeje, wylewam mus owocowy. Pozostawiam do schłodzenia na kilka godzin w lodówce.
Idealne na letnie, ciepłe dni...

Komentarze

Popularne