Ciasteczka orkiszowe.

Zamysł był taki...coś słodkiego ale zdrowego...I udało się, wyszły bardzo dobre. Słodkie choć bez cukru. Z ziarnami i olejem kokosowym zamiast masła czy margaryny. Do kawy i do szkoły. Zapraszam

Składniki:
- 2 szkl mąki orkiszowej 
- 1 banan
- 1/2 szkl ksylitolu 
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
- 1/2 szkl oleju kokosowego
- dodatkowo ziarna, słonecznika, dyni, sezamu i migdały


Banana rozgniatam widelcem. Wszystkie składniki mieszam i zagniatam ciasto. Podsypuje mąką by ciasto nie przyklejało się do rąk. Formuje małe kulki i rozgniatam na cienkie ciasteczka, maczając je w ziarnach tak by ziarna mocno się przykleiły. Układam na papierze do pieczenia i na blaszce. Piekę 15 - 18 min w 180 st C.

Komentarze

Popularne