Kotlety schabowe w migdałowej panierce.
Bardzo lubię eksperymentować. Postanowiłam wypróbowałam migdały do panierowania kotletów schabowych. Fajny efekt. Chrupiące płatki migdałowe a w środku tradycyjny kotlet schabowy. Smakuje całej rodzinie. Polecam :-)
Skladniki:
- 10 kotlety schabowy ch
- 4 jajka
- 100g płatków migdałowych
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Mięso rozbijam tłuczkiem. Oprószam solą i pieprzem z obu stron. Na duży talerz wysypyje bułkę tartą oraz płatki migdałów. Mieszam. Na drugim głębokim talerzu, rozkłucam jajka. Obtaczam kotlety w jajku, a potem w bułce tartej z migdałami. I smaże na złoty kolor. Szybko i smacznie, a efekt wizualny też ciekawy. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz